Zero Waste otthon:

Kevesebb hulladék, egyszerűbb élet

“Lehetséges-e szemét nélkül működtetni egy háztartást? Lehet-e úgy vásárolni, hogy a szatyrainkba ne kerüljenek műanyag csomagoló eszközök? Meg lehet-e szabadulni mindattól, amire igazából nincs szükségünk? A válasz: határozott igen!
Bea Johnson, a hulladékmentes életmód koronázatlan királynője 2008 óta gyakorolja családjával együtt a Zero Waste, azaz “nulla hulladék” életvitelt. Tapasztalatait, amiket sokszor rögös utakat járva szerzett, ebben a könyvben osztja meg a környezettudatosságra törekvő olvasóval. Könyvében arra bátorít, hogy csökkentsük az otthoni zűrzavart, a dolgok birtoklása helyett válasszuk az élményeket, és mindezt ne csak egy jobb környezetért, de egy jobb önmagunkért tegyük.
A könyv praktikus, kipróbált megoldásokat mutat be arra, hogy életünk teljesebb és egészségesebb legyen.

Bea Johnson a Zero Waste életmód nagykövete. 2008 óta követi a hulladékmentes életmódot, és mára mindössze egy befőttes üvegnyi szemetet termel családjával együtt évente.”

Talán sokunk számára ez a könyv már jól ismert, de gondoltuk, hogy felelevenítjük, hiszen sokan lehetnek közöttünk olyanok, akik most gondolkodnak el rajta, hogy jó lenne kevesebb hulladékot termelni a háztartásukban.

A sok hasznos tanácsot érdemes kipróbálni. Lesz ami szimpatikus és lesz ami nem és természetesen nem minden családban fog minden ugyanúgy működni. A lényeg, hogy ne adjuk fel! Kis lépésekben is sok eredményt lehet elérni!

A könyv nagyon ösztönző, ezért újra és újra érdemes elővenni!

Íme egy kis ízelítő a tartalomból:

A háztartásunkban körülnézve sokan azt látjuk, hogy a takarítás az a terület, ahol leginkább szükség van változtatásra, hiszen nagyon sok tisztítószer műanyag csomagolásban kerül forgalomba.

Bea Johnson könyvében rendkívül jó ötleteket találhatunk arra, hogy mivel válthatjuk ki ezeket a környezetet sok szempontból terhelő tisztítószereket, egyszerű , környezetbbarát, csomagolásmentes anyagokkal.

Ilyen például az ecet, mely nem is gondolnátok, hogy milyen sokrétűen alkalmazható.

Többek között ragasztóeltávolító, üvegtisztító, szagtalanító, vízkőoldó, fémtisztító, öblítőszer stb.

Természetesen az ecettel is csak akkor védjük a környezetet, ha nem PET palackban vásároljuk meg, hanem üvegben vagy csomagolásmentes boltban, ahol a saját tárolónkba adagolhatjuk.

olaj

A kiadvány megvásárolható a könyvesboltokban.

Az említett ecet, pedig a Naeked-ben, csomagolásmentesen!

facebook Share on Facebook
Twitter Tweet
Follow Follow us