Készítsünk csodás tökmagkrémet!

tökmag

Miért pont tökmagból?

Azért, mert a tökmag bővelkedik egészséges zsírokban, fehérjében és rostokban, de vitaminokban, ásványi anyagokban is gazdag: van benne K-vitamin, foszfor, magnézium, vas és cink. A tökmagban olyan antioxidánsok rejlenek, mint az E-vitamin, illetve a karotinoid így segít a gyulladások megszüntetésében , ezzel  többek között a rák kialakulásának esélyét is csökkentik. Segít a prosztata és a húgyhólyag egészséges működésében. Rendszeres fogyasztásával csökkenhet a koleszterinszint, a vérnyomás és a szívbetegségek kialakulásának kockázata. 2-es típusú cukorbetegséggel küzdők számára kifejezetten jó hír, hogy a tökmag megakadályozza a vércukorszint ingadozását, sőt csökkenti is azt. A pozitív folyamat elindításáért az apró csodaszerben lévő jelentős mennyiségű magnéziumnak adhatunk hálát.

Tökmagkrém recept:

  • 5 dkg tökmag (héj nélküli)
  • 3 evőkanál tökmagolaj (más olajat is használhattok hozzá)
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

  1. A tökmagot száraz serpenyőben picit megpirítjuk.
  2. Késes aprítóban vagy kávédarálóban össze daráljuk a sóval és olajjal

       Ha van kedvetek megbolondíthatjátok egy kis fokhagymával vagy lazíthattok az állagán ha hozzá daráltok bármilyen grillezett vagy puhára párolt, pirított zöldséget (pl: grillezett paprika vagy párolt cukkini).

Kenyérre kenve vagy akár mártogatósnak is kíváló.

Most a pirítást és aprítást mi végezzük el nektek, mivel már kész tökmagkrémet vásárolhattok nálunk. Nektek már csak fűszereznetek kell ízlés szerint.

itt éppen mogyorókrém készül:), de csütörtökön tökmag nap van!


Tudtad? A maghéj nélküli olajtök, amelynek maghéja nem fásodó, valószínűleg spontán mutációval keletkezett és csak 50-es évektől vált ismertté.

A tökmagot megvásárolhatod nálunk csomagolásmentesen!

facebook Share on Facebook
Twitter Tweet
Follow Follow us
admin
Author: admin