Csodás húsmentes bolognai spagettit készíthetünk szójagranulátumból. Mi kipróbáltuk és nagy sikert aratott!
Hozzávalók:
200 g szójagranulátum
1 doboz vagy konzerv paradicsompüré
2-3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál olaj (ízlés szerint bármilyen)
500g spagetti tészta
pici cukor vagy cukorhelyettesítő
oregánó, bazsalikom,majoranna, só, bors
A szójagranulátumot enyhén sós vízbe beáztatjuk.
Feltesszük a tésztának a vizet főni.
Apróra vágjuk a vöröshagymát és elkezdjük pirítani az olajon közepes lángon.
Apróra vágjuk a fokhagymát és mehet a hagyma mellé pirulni.
Kinyomkodjuk a szójagranulátumot a kezünkkel és amikor a vöröshagyma már üveges rádobjuk a hagymára azt is kicsit pirulni. (vigyázva oda ne égjen)
Felöntjük az egészet a paradicsompürével és adunk hozzá kb. 2 dl vizet, ízlés szerint fűszerezzük és 15-20 percig közepes lángon főzzük. Ne felejtsünk egy kis cukrot vagy cukorhelyettesítőt rakni bele, hogy ne legyen keserű a paradicsom.
Ha friss fűszereket használunk akkor hagyhatunk kicsit belőle a tálaláshoz.
A lobogó sós vízben megfőzzük a tésztát és szűrés után öntünk rá egy kis olajat amivel összeforgatjuk, hogy ne ragadjon össze.
Sajttal megszórva, vagy friss bazsalikommal is tálalhatjuk.
A szójagranulátumot megveheted nálunk műanyag csomagolástól mentesen!