Vega bolognai spagetti


Csodás húsmentes bolognai spagettit készíthetünk szójagranulátumból. Mi kipróbáltuk és nagy sikert aratott!

Hozzávalók:

200 g szójagranulátum 

1 doboz vagy konzerv paradicsompüré

2-3 gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

1 evőkanál olaj (ízlés szerint bármilyen)

500g spagetti tészta

pici cukor vagy cukorhelyettesítő

oregánó, bazsalikom,majoranna, só, bors

A szójagranulátumot enyhén sós vízbe beáztatjuk. 

Feltesszük a tésztának a vizet főni.

Apróra vágjuk a vöröshagymát és elkezdjük pirítani az olajon közepes lángon. 

Apróra vágjuk a fokhagymát és mehet a hagyma mellé pirulni.

Kinyomkodjuk a szójagranulátumot a kezünkkel és amikor  a vöröshagyma már üveges rádobjuk a hagymára azt is kicsit pirulni. (vigyázva oda ne égjen)

Felöntjük az egészet a paradicsompürével és adunk hozzá kb. 2 dl vizet, ízlés szerint fűszerezzük és 15-20 percig közepes lángon főzzük. Ne felejtsünk egy kis cukrot vagy cukorhelyettesítőt rakni bele, hogy ne legyen keserű a paradicsom.

Ha friss fűszereket használunk akkor hagyhatunk kicsit belőle a tálaláshoz.

A lobogó sós vízben megfőzzük a tésztát és szűrés után öntünk rá egy kis olajat amivel összeforgatjuk, hogy ne ragadjon össze.

Sajttal megszórva, vagy friss bazsalikommal is tálalhatjuk.

A szójagranulátumot megveheted nálunk műanyag csomagolástól mentesen!