Persze, hogy szereted, hisz olyan édi, vagyis nagyon éti….
De most nem az éticsigára szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hanem a nagyszerű levesbetétre, sokunk kedvencére az aprócsigára.
Bár még nem csitult a nyári kánikula, de sajnos a naptár szembesít bennünket azzal, hogy hamarosan beköszöntenek a hűvösebb napok, amikor igazán jól fog esni egy finom meleg leves. Ha jó meleg leves, akkor pedig nem hiányozhat belőle a jó öreg csigatészta.
Érdekes, hogy a csigatésztát, csigát vagy más néven lúdgégét régebben inkább csak az ünnepi húslevesbe főzték. Talán azért is, mert nem volt egyszerű előállítani.
Úgy készült, hogy gyúrt, vékonyra kisodort tésztából apró rombusz alakú darabokat vágnak, s ezeket egyenként szövőborda darabra vagy csigacsinálóra fektetve → orsóval vagy e célra készült fa, ill. fém penderítővel feltekerték.
Kedvet kaptál a csigacsinálásra?
Ha igen akkor uccu neki, próbáld ki! De ha nem találod a csigacsinálódat, akkor jó szívvel ajánljuk az Óföldeáki tésztaüzemben készült tésztáinkat, melyeket nagy szakértelemmel és jó minőségben készítenek el nekünk.
Ha hozzánk jössz a levesbetétedért, akkor a jó minőséget felesleges csomagolás nélkül, saját tárolódban viheted haza!
A csigatésztához egy receptet is kerestünk nektek:
Zöldborsós karfiolleves csigatésztával
Bár ez a recept tavaszi, valószínűleg ősszel is éppúgy jól fog esni!
Jó étvágyat hozzá!
Forrás: Magyar Elektronikus Könyvtár