“Az vagy amit meg(v)eszel”

Többek között ezt a gondolatot fogalmazza meg a szerzőpáros a “Vásárlás a szemétdombra” címmel kiadott könyvében, mely hazánkban a L’Harmattan kiadó gondozásában jelent meg. A kiadvány hazánkban 2017-ben látott napvilágot, mely sajnos így 3 év távlatából sem veszítette el aktualitását. Olvassunk bele:

Nagyítóval is alig találunk olyan európai polgárt, aki nincs meggyőződve arról, hogy túl sok szemetet termelünk….

Akkor miért nem történik mégis valami? Miért vagyunk képtelenek gátat szabni az egyre növekvő szeméthegynek, az ócenokat elborító gigantikus szemétszigeteknek, a folyókban hömpölygő hulladéknak? Ahhoz, hogy választ kapjunk, részben elég szétnéznünk otthon, saját háztatásunkban. Mi mindent vásárolunk meg, amire végső soron semmi szükségünk nincs és a következő nagyobb selejtezésnél úgyis mennek a kukába. Aztán a csomagolóanyagok tömkelege. Nejlonzacskók, dobozok, fóliák, italospalackok, papír, fém, műanyag, néha már azt sem tudjuk, hogy miből és minek vannak, mi is volt bennük….

Ezekkel a kijózanító gondolatokkal kezdi könyvét Jürgen Reuss és Cosima Dannoritzer. Kijózanító és megfontolandó gondolatok. Olvasás közben mindannyian feltehetjük magunknak a kérdést: én mennyit teszek csodálatos bolygónk egészségéért?

A könyv kapható a nagyobb könyvesboltokban.

facebook Share on Facebook
Twitter Tweet
Follow Follow us