Szereted a kávét? És a kávézaccot?

kávézacc

Ha a kávédban van, akkor biztosan nem szereted, de ha megtudod, hogy mennyi mindenre hasznos, akkor másképp fogsz a zaccra gondolni.

Talán nem is gondolnád, hogy a kávézacc nitrogént, magnéziumot, kalciumot, káliumot és más nyomelemeket is tartalmaz, így sok növény nagyon hálás ha a talajukba kevered. Ilyenek például a savanyú talajt kedvelő hortenzia, rododendron, azálea, gyöngyvirág, fekete áfonya, sárgarépa és a retek.

De nem csupán a növényeknek tesz jót a kávézacc, hanem hasznos segítőnk a környezettudatos háztartásban is.

Többek között készíthetsz belőle arcradírt, frissítő arcpakolást vagy használhatod takarításnál surolószerként.

A kávézacc remekül semlegesíti a szagokat. Ha egy régi csinos zoknit vagy harisnyanadrágot megtöltünk vele, akkor máris egy hordozható légfrissítőt kapunk, amit akár cipősszekrénybe, tornazsákba, hálószoba fiókjába, az autó ülése alá, hűtőszekrénybe vagy bárhova tehetünk ahol esetleg szagtalanításra lehet szükség.

Ugyanígy használhatjuk a kezünk vagy a vágódeszka szagtalanítására fokhagyma vagy a hagyma aprítása után. 

Most már biztosan értékeléssel gondolsz a kávézaccra és szeretnéd minél hamarabb kipróbáni. Nem kávézol? Nem gond! Mi összegyűjtjük a nálunk keletkezett zaccot, amiből szívesen adunk neked👍,

Tudtad? A török kávét úgy készítik, hogy a kávéőrleményt lassú tűzön megfőzik és nem csak a kávé forrázatát, hanem a nálunk zaccnak nevezett kávét is megisszák.

Forrás:kavegourmet.hu hulladekmentes.hu, thespruce.com, healthline.com

facebook Share on Facebook
Twitter Tweet
Follow Follow us
admin
Author: admin