Neked van laskasirítőd?

Fortepan

Hogy nem tudod mi az? Pedig évszázadok óta a háztartások alapfelszereléséhez tartozik.

De úgy, hogy nyújtófa talán már ismerősebben hangzik. De hol is van? Talán te is úgy vagy vele, hogy viszonylag régóta nem használod, mivel rohanó világunkban még a legrátermettebb háziasszonynak sem mindig jut ideje házilag készíteni a tésztát.

Bögrés sütemények, sütés nélkül is elkészíthető sütemények, 5 perces, megúszós ételek…mind, mind arról tanúskodnak, hogy kevés az időnk és ami van azt ha lehet akkor nem a konyhában szeretnénk eltölteni.

Még egy jó süteményért talán elővesszük, de keveseknek jut eszébe manapság a főétkezéseinkhez használt, orsó, makaróni, vagy metélt tészták elkészítéséhez nekiállni.

Igazából nem is feltétlenül szükséges, mivel hozzáértő emberek, sok odafigyeléssel, kitűnő alapanyagból elkészítik neked, hogy te az idődet arra fordíthasd amit igazán szeretsz csinálni.

Tésztáinkat az Óföldeáki tésztaüzem állítja elő. Az alábbi receptjükkel kedvet kaphattok kipróbálni a paradicsomos orsó tésztájukat:

Cukkinis rakott tészta paradicsomos orsóval

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg csirkemell

30 dkg cukkini

30 dkg paradicsomos orsótészta

2 tk. só1 tk. őrölt fekete bors

1 ek. friss tárkony

10 dkg füstölt sajt

5 dl tej

2 ek. liszt

1 csipet szerecsendió

2 ek. étolaj

Elkészítés:

A tésztát lobogó vízben kb. 3-4 perc alatt kifőzzük és lecsepegtetjük. Tejmártást főzünk a következő módon: 5 dl tejjel csomómentesre keverünk 2 ek. lisztet és megfűszerezzük egy nagy csipet szerecsendióval és 1/2 kk. sóval. Kb. 10 percig főzzük addig, amíg sűrűsödni nem kezd. Ezt hasonló a besamel mártáshoz, csak a vajat és a borsot hagyjuk ki a receptből. Egy tűzálló 20×30 cm nagyságú sütőedényt kiolajozunk. A zsenge cukkinit, csirkemellet felkockázzuk sóval és borssal megszórjuk azokat, majd nyersen összekeverjük az összes tésztával. A keverék felét a sütőtálba öntjük és meglocsoljuk a mártásunk felével és 5 dkg füstölt reszelt sajttal is megszórjuk.Majd ráöntjük a tészta másik felét és ismét megismételjük a mártást és a sajtot.45 perc alatt készre sütjük közepes fokozaton a sütőben az ételt! Tálaláskor kevés friss tárkonnyal is megszórhatjuk a tésztát. Friss ecetes salátát kínáljunk mellé.

A Cukkinis rakott tésztához a paradicsomos orsótésztát megvásárolhatod nálunk csomagolásmentesen!

Jó étvágyat hozzá!

facebook Share on Facebook
Twitter Tweet
Follow Follow us
admin
Author: admin