Ha nehezen bírod az utazást, akkor a gyömbér a te növényed!

A gyömbér egy természetes gyógynövény, amelyet világszerte használnak fűszerként. Több egészségügyi kutatás bizonyítja, hogy a gyömbérnek különböző gyógyhatásai vannak az emberi testre, és sok betegség kezelésében rendkívül hatékonynak bizonyul. 

A sok jótékony tulajdonságának köszönhetően sokan gyakorlatilag orvosságként tartják számon. Görcsoldó, gombaölő, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, antibakteriális, antivirális és köhögéscsillapító hatásai csodákat művelnek a szervezetünkkel. 

A gyömbér gazdag A, C, E, B-komplex vitaminforrás, ezen kívül sok magnéziumot, foszfort, káliumot, szilíciumot, nátriumot, vasat, cinket, kalciumot és béta-karotint tartalmaz. A gyömbér gyógyító hatásait élvezhetjük a friss, szárított, őrölt gyömbérben, de fogyaszthatjuk ivólé vagy olaj formájában is.

A gyömbérnek sok jótékony hatása közismert. Ha megfáztunk, azonnal eszünkbe jut fogyasztani belőle, de talán amikor utazni készülünk nem biztos, hogy gondolunk rá. Pedig ha hajlamosak vagyunk az autóban, vagy buszon a rosszullétre, akkor segítségünkre lehet a gyömbér.

A gyömbért a tradicionális kínai és indiai gyógyászatban hányáscsillapító hatása miatt is alkalmazzák. Hányinger és hányáscsillapító hatásának hátterét részben már tudományos igényességgel is sikerült feltárni.

Nálunk megtaláljátok a szörpjeink között ezt a nagyon finom és egészséges növényt.

facebook Share on Facebook
Twitter Tweet
Follow Follow us
admin
Author: admin