Mitől “Kalapos” a Kalapos szörp?

Ismerjétek meg a “Kalapos” gyógynövényszörpök készítőit!

“Mióta az eszemet tudom, kalapot hordok. Eleinte a nagyapám kalapjait csentem el, majd kaptam sajátot. A kalapok szeretete az évek során nem csökkent, minden piacon úgy ismernek, hogy a kalapos Sanyi.

Ebből jött az ötlet, hogy Kalapos Szörpöt készítsünk. Előfordult már, hogy nem volt rajtam kalap, de akkor meg sem ismertek. Még az unokáim is kalapot hordanak.”

Így kezdi bemutatkozását Schmauder Sándor kistermelő. Ismerjük meg őt és családját jobban:

Egyrészt vidékfejlesztéssel és hátrányos helyzetű emberek megsegítésével foglalkoztam korábban. Mindig is az volt a célom, hogy segíthessek az embertársaimon, a vállalkozásomban pedig megtaláltam a segítségnyújtás lehetőségét.
Úgy érzem, sokat segíthetek az embereknek, mikor megosztom velük, hogy a Kalapos Szörpök mi mindenre jelentenek gyógyírt. És nincs annál jobb, mikor az anyukák elújságolják, hogy nyugodtan alszanak a babák a citromfű szörptől. Azon túl, hogy a határtalan természetben dolgozhatom, rendkívül felemelő érzés, hogy embertársaimnak segíthetek.

Maga a vállalkozás ötlete onnan jött, hogy nagymamám népi gyógyító volt, tőle tanultunk meg mindent, amit a gyógynövényekről tudni kell. Mi mindig is termesztettünk a kertünkben gyógy- és fűszernövényeket. Mikor a lányom úgy döntött, hogy a Corvinus Egyetemen szeretne kertész-mérnökként tanulni, akkor már szervezett formában is foglalkoztunk a gyógynövényekkel. Viszont nagyobb mértékben a lányom diploma átadását követően, 2012-ben kezdtünk termelni és gyűjteni. Szakmailag a feleségem, aki otthonápoló, és a lányom, sokat tudtak hozzáadni a vállalkozáshoz. Így alakult ki a mai formájában a vállalkozásunk.
A család minden tagja bedolgozik, de főállásban csak én. A lányom jelenleg GYES-en van az unokáimmal, a fiam foglalkozása építészmérnök, emellett segít be, feleségem pedig másodállásban segít a vállalkozásban.

Szörpjeink úgy készülnek, hogy betakarításkor, szüreteléskor azonnal sűrítményt készítünk a növényekből, melyet betárolunk. A szörp készítése során a szükséges mennyiségű sűrítményt visszahígítjuk vízzel, majd hőkezeljük.
A kész termékekből vannak cukros és cukormentes változatok is, a cukormenteset cukorbeteg vásárlóink is fogyaszthatják.

Forgalmazott szörpjeink között megtalálható az akácvirág szörp, mely kiváló köhögéscsillapító, nyálkaoldó, nyugtatja a gyomrot, csökkenti a refluxot.
bodzabogyó szörp mikroelemekben rendkívül gazdag, vas, kálium, kalcium, magnézium, foszfor, A- és C-vitamin tartalma magas. Ez a szörp a reumatikus megbetegedések enyhítésére kiváló.
A bodzavirág szörp hatékony vértisztító, serkenti a veseműködést, továbbá lázcsillapító és erős antioxidáns hatással is bír, erősíti az immunrendszert.
citromfű szörp remek közérzetjavító, idegrendszer erősítő, valamint üdítő, élénkítő hatásokkal bír, esténkénti fogyasztása pedig a kellemes alvásban segít, valamint nyugtató hatása miatt torokgyulladás kezelésére is kiváló.
A csalán szörp A- és K-vitamint tartalmaz nagy mennyiségben, enyhén antibiotikus tulajdonságokkal bír, húgyúti problémákra nyújt megoldást, illetve vizelethajtó, vértisztító hatású, reuma és köszvény kezelésére is alkalmas.
csipkebogyó szörp legfontosabb hatóanyaga a C-vitamin, de A-, B1-, B2- és K-vitamin is található benne, fokozza a szervezet védekező-, ellenálló képességét a fertőzésekkel, betegségekkel szemben.
A gyömbér szörp vértisztító, meghűlés, torokfájás, gyomorbajok, felfúvódás, étvágytalanság, gyengeség kiváló ellenszere, alkalmazható továbbá hányinger és szédülés megszüntetésére is.
hársfavirág szörp magas flavonoid tartalmának köszönhetően lágyító és görcsoldó hatású, emellett nyugtatja az idegrendszert, nagyon jó megfázásra, náthára és lázra is, valamint segíti az emésztést, nyugtatja a gyomrot.
A levendula szörp ellazít és megnyugtatja az idegeket, használható gyomor- és bélpanaszok ellen, fokozza az epeműködést.
menta szörp élénkítő, frissítő, étvágyjavító, emésztést segítő, baktériumölő hatású, az egyik legjobb gyógyszere a különböző légúti megbetegedéseknek.
Van egy koktélunk is, a mentás bodza szörp, mely bodzabogyó, bodzavirág és menta keveréke, hatékony légút-tisztító, megfázásos megbetegedések megelőzője, gyógyítója; továbbá az influenzára is kiváló gyógyír.
Mint említettem készítünk cukros és cukormentes változatokat, műanyag és üveg palackokba egyaránt töltjük a termékeket. Természetesen bevizsgált, ellenőrzött palackokat használunk a csomagoláshoz.

Minden korosztály számára tudunk megfelelő terméket kínálni, legyen szó egészségmegőrzésről, vagy éppen meglévő betegségre való gyógyír kereséséről.

facebook Share on Facebook
Twitter Tweet
Follow Follow us
admin
Author: admin